Archive for the ‘Travel’ Category

Foto’s

Saturday, October 30th, 2010

Omdat het uploaden en beheren van foto’s op deze site te veel werk is om op vakantie te doen, heb ik een groot deel van de foto’s op facebook staan. Aangezien niet iedereen een facebook account heeft, post ik hier de links naar de albums met foto’s tot nu toe voor de mensen die geen facebook account hebben. Je hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van facebook om de foto’s te bekijken. Mocht het niet werken, laat dan een berichtje achter bij deze post (niet hierlangs in de shoutbox).

Washington, DC

Shenandoah NP & Luray Caverns, VA

Blue Ridge Parkway & Natural Bridge, VA

New Orleans, LA

Memphis, TN

St. Louis, MO

Chicago, IL

Niagara Falls & Toronto

Florida – Dag 1 t/m 5

Wednesday, September 22nd, 2010

Het is alweer een aantal dagen geleden dat ik wat heb laten weten. Terwijl ik dit typ zit ik in een Airbus A320 van US Airways onderweg van Orlando naar Philadelphia. Dit betekent dus dat mijn 5 dagen florida er alweer op zitten. Ik heb tijdens mijn verblijf in Florida niets geschreven dus ik zal maar bij het begin beginnen.

Woensdag 15 september om 7:45 in de ochtend zou mijn vlucht naar Orlando vertrekken vanaf La Guardia in New York. De mensen bij het hostel hadden me verteld dat de makkelijkste manier om bij La Guardia te komen, je het beste de bus kan pakken, omdat het ‘s nachts was zou deze busrit ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Deze anderhalf uur opgeteld bij de 2 uur dat ik voor de vlucht op het vliegveld moest zijn, betekende dat ik al om 3:30 in de ochtend de bus moest hebben. Omdat ik die avond ervoor al vrij laat terug was bij het hostel en daarna nog wat wilde typen, was het al snel een uur of 12, waardoor ik toen besloten heb maar niet meer te gaan slapen. Daarnaast lijkt het me minder fijn voor mijn kamergenoten lijkt als ik midden in de nacht opsta (een van mijn kamergenoten moest zelfs gewoon werken, een nederlander die net 1 dag bezig was met zijn stage in NYC).

Midden in de nacht om 3 uur ben ik dus met mijn bepakking richting de bushalte gelopen. Blijft toch een beetje raar, midden in de nacht om 3 uur in midtown Manhatten op de bus gaan zitten wachten met al je spulletjes. Toen ik instapte was de bus vrijwel leeg, maar al snel begon de bus steeds voller te lopen, en het waren vooral mensen die juist op La Guardia werkte. Op La Guardia zelf mijn baggage ingecheckt, daarna met een aantal bakken koffie wat Bones zitten kijken op de laptop om de uurtjes door te komen. De vlucht naar Orland verliep zonder vertragingen, volgensmij waren we zelfs iets eerder in Orlando. Eenmaal op het vliegveld in Orlando krijg je ook meteen dat vakantie gevoel, het is een vliegveld met hele lichte kleuren overal. Ook hoor je constant klassieke muziek, wat na een tijdje nogal vervelend word. Na mijn baggage opgehaald te hebben ben ik naar de balie gelopen om mijn huurauto te regelen. Na de gebruikelijke vragen of je geen extra roadside assistance wil of een upgrade, kreeg ik mijn papieren mee en kon ik tegenover de terminal een auto uitkiezen. De keuze viel op een zilverkleurige Ford Focus (4 deurs sedan, heel ander model dan wij in Nederland kennen). Uiteraard ben ik als nederlander ook totaal geen automaat gewend (behalve dan die paar vrachtwagens van De Heus waar ik weleens in gereden heb), waardoor ik de eerste 5 minuten telkens met mijn linkse voet wilde remmen, met gruwelijk stevige remacties tot gevolg :D. Na dit debacle heb ik mijn navigatie aangezet op mijn telefoon en ben ik richting het motel gereden waar ik de eerste nacht zou verblijven. De rest van de dag heb ik ook niets meer gedaan dan mijn kleren gewassen, een post over New York getikt en foto’s op de site gezet. Hierna vooral uitgerust, ik had immers niet geslapen de nacht ervoor.

De volgende dag, de 16e, was het in eerste instantie de bedoeling om naar het Kennedy Space Center te gaan, en dan later op de dag richting Miami te rijden. Maar omdat voor KSC nog kaartjes besteld moesten worden, en ik daar ook wel de tijd wilde hebben, heb ik uiteindelijk besloten dit op mijn laatste dag in Florida te doen. Zodoende ben ik ‘s morgens de 16e uitgecheckt bij het Motel in Orlando, en ben ik met de auto naar Miami gereden, waar ik rond een uur of 15:00 bij het motel aankwam. Bij het inchecken kreeg ik meteen een hele hoop informatie over wat te doen in Miami, hier was ik wel even zoet mee dacht ik, ik was er immers ook maar 1 volle dag en min of meer 2 halve dagen.
‘s Middags ben ik nog even naar South Beach gereden om het Art Deco Historical District te bekijken. Dit is de welbekende boulevard van Miami langs het South Beach strand met de verschillende oude stijlen architectuur. ‘s Avonds ben ik wat gaan eten bij een tentje in de buurt van het motel wat mij aangeraden werd door de man bij het motel. Hier heb ik lekker gegeten met als dessert een Key Lime pie, iets wat je echt moet proberen als je in Florida bent, en deze was ook erg lekker.

De volgende dag, vrijdag de 17e, ben ik eerst richting het westen Miami uitgereden om bij Cooperstown een tochtje op een airboat te doen door de Everglades. Ook hadden ze hier nog wat alligators om te bekijken en vast te houden (foto!). Helaas hebben we tijdens de airboat tocht geen alligators gezien. ‘s Middags ben ik terug gereden naar Miami en heb ik eigenlijk de rest van de middag een beetje doelloos rondgereden. Tegen de tijd dat ik bij de attracties kwam die ik wilde bezoeken was het namelijk al redelijk laat en wilde ik niet meer al te veel geld uitgeven. Achteraf had ik het toch maar moeten doen, want ik ben uiteindelijk weer naar South Beach gegaan om wat rond te lopen en uiteindelijk wat te eten in een pizza tentje daar. ‘s Avonds ben ik nog bij hetzelfde restaurant als de avond ervoor een stuk key lime pie gaan eten (omdat het zo lekker was!) en wat biertjes gaan drinken. Hier heb ik wat gepraat met een vrouw uit Florida en heb ik wat van het american football gekeken wat opstond, terwijl ik er niets van begreep.

Zaterdag de 18e zou ik weer richting het noorden rijden om in Cocoa naar een motel te gaan zodat ik de volgende dag, de 19e, naar het Kennedy Space Center kon gaan. Maar omdat het toch maar een uurtje of 4 rijden is ben ik ‘s Morgens nog even door downtown Miami gaan wandelen. Hier heb ik wat foto’s gemaakt. Na wat rondgewandeld te hebben, ben ik met de auto richting Cocoa gereden. Omdat ik vergeten was het adres van het motel in Cocoa te noteren, heb ik in mijn navigatie naar hotels gezocht in Cocoa Beach, waar ik vervolgens naar de best western gereden ben die daar te vinden was. Dit bleek uiteindelijk het verkeerde motel te zijn, omdat ik in Cocoa had moeten zijn in plaats van Cocoa Beach, maar gelukkig ligt dit niet ver uit elkaar dus ik was er nog mooi op tijd.

Zondag de 19e was het tijd voor een bezoek aan het Kennedy Space Center. Dit is een gebied verspreid over 2 eilanden waar van daan de space shuttles opstijgen en in het verleden ook de verschillende raketten. Het eerste gedeelte van de dag had ik een speciale tour door dit gebied dat langs de verschillende gebouwen en lanceer platformen gaat, en uiteraard de landingsbaan van 3 kilometer lang waar de shuttles landen bij terugkomst.
Aan het einde van deze tour werden we achtergelaten in een gebouw wat volledig gewijd is aan het Apollo project, het bekende project met als doel het landen op de maan. Toen ik hier alles gezien heb was het tijd voor de volgende stop, het Internation Space Station Center. In dit gebouw worden de verschillende onderdelen voor het ISS project, waaraan vele landen mee doen (waaronder ook Nederland als onderdeel van de ESA), klaargemaakt voor transport op de space shuttles. De space shuttles van NASA worden namelijk gebruikt om deze onderdelen naar het ISS te brengen wat in een baan om de aarde draait. Hier was het mogelijk om vanuit een aparte ruimte naar de werkvloer te kijken waar deze werkzaamheden verricht worden, maar het was een zondag, dus uiteraard werd er niet gewerkt.
Als laatste waren er nog een aantal attracties bij het beginpunt van KSC, het visitor center. Hier werden twee IMAX films (3d films) vertoond, en was er een shuttle launch simulator. Ook staan hier verschillende raketten om te bezichtingen en is het mogelijk een space shuttle van binnen te zien.

Aan het einde van de dag ben ik wat gaan eten en ben ik nog even een Walmart binnen gelopen. Een walmart is eigenlijk te vergelijken met een Albert Heijn XL, maar dan gecombineerd met het non-food gedeelte van een Makro. Het was niet alleen een attractie, ik heb er ook het een en ander aan kleding gehaald.

Tot zover mijn post over Florida, aangezien mijn tijd in Philadelphia er ook alweer bijna op zit, zal het hopelijk niet al te lang duren voordat ik daarover schrijf.

New York – Dag 4

Wednesday, September 15th, 2010

Dag vier in New York zou voor in ieder geval dit verblijf de laatste dag zijn in New York. Inmiddels heb ik al besloten om nog een dag of twee terug te keren naar New York, omdat ik mijn explorers pass nog niet op gebruikt heb en er nog vele interessante dingen te zien zijn. Maar voor Woensdag was al een vlucht geregeld naar Orlando, Florida, en dus zat er niets anders op.

Deze laatste dag ben ik de hele dag gaan fietsen, zoals ik in mijn vorige post al vertelde was het mogelijk om met mijn explorers pass een hele dag een fiets te huren, dit leek me wel interessant en bovendien fijn met in het achterhoofd dat ik al meer dan een week elke dag de hele dag aan het lopen geweest ben. Een welkome verandering dus.

Nu is fietsen voor ons een hele normale bezigheid, maar in Amerika niet, maar dat moge duidelijk zijn. Toch zijn ze in New York hard aan het werken om fietsen interessant te maken. Naast het feit dat het natuurlijk heel snel kan zijn om met de fiets door de stad te gaan ipv met de auto of metro, zijn niet alle straten geschikt om op te fietsen, met al dat verkeer moet je toch vooral heel goed opletten. Maar er zijn al een hoop straten waar een aparte rijstrook voor fietsers is ingericht, en langs de waterkant van zo ongeveer heel manhatten zijn aparte fietsstroken. Dit alles hebben ze mooi weergegeven in een speciale New York City fietskaart.

Zo heb ik ‘s morgens rond een uur of 10 de fiets opgehaald in Battery Park, het meest zuidelijke punt van Manhatten. Het is blijkbaar in New York voor volwassenen niet verplicht een helm te dragen op de fiets (ik dacht dat het voor iedereen verplicht was), dus als rasechte hollander heb ik dit dus ook niet gedaan :)
Vervolgens ben ik langs de westelijke waterkant van Manhatten naar het noorden gefiets, een mooie route met veel parken en uitzicht op de Hudson rivier met aan de overkant de staat New Jersey. Toen ik ongeveer ter hoogte van 79th street was en een klein heuveltje op moest, knapte echter de ketting van de fiets. Vervolgens heb ik dus helemaal van Riverside park ter hoogte van 79th naar Columbus Circle moeten lopen, wat weer aan de zuidwestelijke hoek is van Central Park. Niet dat dit zo’n ramp was want het was sowieso mijn bedoeling om ter hoogte van 79th street de stad te doorkruisen richting Central Park.

Toen ik vervolgens een nieuwe fiets heb gekregen op de andere verhuurlocatie bij Central Park, ben ik een flink stuk door Central Park gefietst om ter hoogte van 89th richting de oostelijke waterkant van Manhatten te fietsen. Uiteindelijk ben ik via die oostelijke waterkant richting het zuiden gefietst om via Chinatown de Manhatten Bridge op te fietsen om in Brooklyn uit te komen aan de andere kant van het water terecht te komen. In Brooklyn was het dan vervolgens de bedoeling om via de alom bekende Brooklyn Bridge weer terug te fietsen naar Manhatten. Eenmaal daar uitgekomen was het nog maar een kort stuk langs het water af fietsen om terug te komen in Battery Park. Uiteindelijk ben ik toch een uur of 7 aan het fietsen geweest.

Na al het gefiets heb ik de metro gepakt om richting Rockefeller Center te gaan om in dit beroemde gebouw naar de 67e verdieping te gaan voor het Top of the Rock observatory. Hier heb ik tot zonsondergang staan genieten van het uitzicht en heb ik vele foto’s geknipt, waarvan er hopelijk een paar goed gelukt zijn.

Al in al was het een mooie dag, en verheug ik me erop om over 7 dagen weer terug in New York te zijn, al is het maar voor 2 dagen.

Overigens heb vannacht een heleboel foto’s toegevoegd, deze zijn te bekijken door boven op het kopje ‘photos’ te klikken. Daar kunnen de individuele foto’s ook aangeklikt worden voor de volledige foto’s.

Ik zal zo ook even de rest van de foto’s uploaden die ik gisteren nog gemaakt heb.

New York – Dag 1, 2 & 3

Tuesday, September 14th, 2010

Zoals jullie al hebben kunnen lezen, ben ik zaterdag de 11e in New York aangekomen. (Een busreis van 4 uur voor $17, is toch echt niks vergeleken met de $35-64 die een treinreis kost die ook 4 uur duurt.)

Meteen toen ik in New York uit de bus stapte kon ik me vergapen aan deze kolossale stad. Wel was het meteen flink zoeken om bij het hostel te komen, omdat Manhatten als je er voor de eerste keer bent heel verwarrend kan zijn. En dat terwijl het systeem van avenues en streets eigenlijk heel logisch is, als er even de tijd voor neemt om de regels te leren.

Zo zijn een heleboel straten vanaf midtown manhatten genummerd, en deze nummers lopen op naar het noorden. Ook loopt een ‘street’ vrijwel altijd van west naar oost (of oost naar west, hoe je ook bekijkt :D). Een ‘avenue’ loopt vrijwel altijd van noord naar zuid. Het is dus eigenlijk sowieso onmogelijk om meer dan 1 blok verkeerd te lopen, omdat je er dan achter komt dat je verkeerd loopt.

Maargoed, verder met mijn verhaal. Toen ik in het hostel aankwam, moest ik wachten met inchecken omdat de kamer nog niet klaar was. Toen heb ik mijn baggage in een kluisje gedaan en ben ik weer richting de metro gelopen om naar Rockefeller plaza te gaan, om precies te zijn de NBC experience store om mijn New York Explorers pass op te halen.

Toen ik hiervan terug kwam bij het hostel, kon ik inmiddels inchecken. Hierna ben ik naar een Indiaas restaurantje gelopen in de buurt om wat te eten. Lekker pittig indiaas gegeten met wat biertjes erbij (en een hoop water).

Nadat ik gegeten had, ben ik in het hostel met mijn laptop de laatste post over Boston gaan typen. Toen ik hier klaar mee was, zaten er nog 2 nederlandse jongens te lullen, waar ik ook bij ben gaan zitten. Hier heb ik nog tot een uur of 12 mee zitten praten.

Dag 2 in New York dan. Het begon ‘s morgens al slecht doordat ik pas om 10 uur wakker werd. Is ook mijn eigen schuld natuurlijk als ik geen wekker zet. Ook zag het weer er niet al te veelbelovend uit. Omdat het zo erg bewolkt en op plaatsen donker bewolkt was, ben ik maar richting het Metropolitan Museum of Art gelopen (ook wel ‘The Met’ noemd). Dit museum heeft een asociaal grote collectie kunst uit alle windstreken van de wereld, en ook alle tijdperken. Heel interessant om te zien, maar je kunt er echt hele dagen rondlopen, maar daar had ik sowieso geen tijd voor, en bovendien ben ik op de meeste musea wel uitgekeken na een uur of 2.

‘s Middags (het was inmiddels al een uur of 2/3) ben ik nog naar het USS Intrepid Sea, Air and Space Museum gegaan. Dit is een museum in een groot vliegduikschip uit de tweede wereldoorlog. Ook ligt er een nucleaire onderzeeer uit de koude oorlog waar je in kunt en zo het hele ding kunt bekijken. Ook staat er nog een concorde. Erg interessant allemaal. Zeker de onderzeeer was interessant. Ook op het dek van het vliegdekschip (de USS Intrepid dus) staan verder nog verschillende vliegtuigen en helicopters.

Toen ik om 6 uur het museum uit moest ben ik terug richting het hostel gegaan, ik was toen inmiddels al bezig met uitzoeken van foto’s en ik wilde net een nieuwe post gaan typen toen Benjamin en Sjoerd (de twee nederlandse jongens van een dag eerder) langs kwamen. Sjoerd ging naar een bar om standup comedy te gaan kijken (geregeld vanuit het hostel). Dit leek Benjamin en mij ook wel wat, en zodoende zijn we ‘s avonds nog naar die bar gegaan om wat comedy te bekijken, wat heel erg goed was!

Op dag 3 werd ik goed op tijd wakker, het weer zag er deze keer goed uit, zodoende ben ik meteen met de metro helemaal naar het zuiden van Manhatten gegaan naar de plaats waar de ferry vertrekt voor Liberty Island & Ellis Island. Nadat ik hiervoor een kaartje gehaald had ben ik meteen in de rij gaan staan voor de ferry, waar ze er een airport style beveiliging op na houden sinds 9/11. De eerste stop van de ferry was Liberty Island, het eiland waar het Statue of Liberty staat. Hier heb ik meteen wat mooie foto’s gemaakt van het uitzicht op Manhatten, Ellis Island en Jersey City. Vrij snel al begon er een tour door een park ranger. Deze leek me wel interessant dus ben ik meegelopen. Deze ranger vertelde zodoende vanalles en nogwat over de totstandkoming van het standbeeld, van het idee tot de uitvoering tot de plaatsing en de veranderingen over de jaren. Wat hij allemaal verteld heeft ga ik hier niet uitleggen, als jullie meer willen weten kijk je maar op wikipedia :).

Nadat ik wat gegeten had ben ik met de volgende ferry verder gegaan naar de volgende stop, Ellis Island. Dit eiland, wat niet ver van Liberty Island vandaan is, was vroeger het grootste immigratie centrum van de VS. Grote stoomschepen met mensen uit vooral Europa zijn via Ellis Island de Verenigde Staten binnengekomen om een beter leven op te zoeken.
Niet heel erg interessant voor mij als niet amerikaan, naast de gebouwen zelf is er op dit eiland ook niet zoveel te beleven.

Toen ik eenmaal terug was op Manhatten ben ik richting het noorden gelopen naar het gebied waar voor 11 September 2001 nog de WTC torens stonden. Heel interessant is dit nu ook niet meer, het is namelijk een grote bouwput voor de nieuwe gebouwen die er komen te staan.

Uiteindelijk ben ik weer naar het zuiden gelopen richting Battery Park omdat ik hier een fiets wilde huren, maar de vriendelijke dame bij de fietsenhuur zei dat ik met mijn explorers pass recht heb op een volledige dag fietsen, en dat ik dat dus beter een keer meteen ‘s morgens kan doen. Dit ben ik dan ook van plan om morgen te doen.
Omdat ik hierdoor niet direct meer iets te doen had, het was inmiddels ook alweer een uur of 3, ben ik maar noordelijks gelopen naar Wall Street en later nog Times Square. Waar ik wederom de metro gepakt heb richting het hostel.

Ik ga zo wat foto’s uploaden, en daarna hoop ik nog wat te gaan eten ergens, als het niet al te hard regent.
Overigens lijkt het er op dit moment op dat ik niet alle 7 attracties ga halen die ik mag doen met mijn explorers pass, dus ik denk eraan om na mijn 5 dagen florida (waar ik woensdag alweer heen ga) nog een dag of 2 terug te keren in New York.

Boston – Dag 4 & 5

Sunday, September 12th, 2010

Het is even geleden dat ik iets gepost heb omdat ik het nog druk had met bezichtigen in Boston. En als ik dan terug was bij het hostel had ik meestal geen zin meer omdat ik vrij moe was. Inmiddels heb ik er alweer een busreis opzitten naar New York, waar ik nu in een hostel zit met voor zover ik nu kan zien een fatsoenlijke internet verbinding (joepie!).
Mijn eerste indruk zover van New York is dat het echt een heel groot verschil is met Boston. Qua structuur heeft Boston sowieso al meer weg van een europese stad dan New York met haar logische structuur van rechte ‘avenues’ en ‘streets’. Maar meer over New York later, ik heb nog het een en ander te vertellen van Boston!

Eerst donderdag de 9e van september, de vierde dag dat ik in Boston was. Ik ben die dag rustig aan begonnen (ik vertrok pas om 11:00) met een bezoekje aan de Mary Baker Eddy Library vanwege een tip van een vrouw in het hostel. Ze hebben daar namelijk een zogenaamd ‘mapparium’. Wat in feite een globe is, maar dan vanuit de binnenkant gezien. Het is namelijk een kamer waar je doorheen kunt lopen, en van boven tot onder en van links naar rechts de aarde ziet. Deze binnenste buiten gekeerde globe is in 1934-35 gebouwd en het was oorspronkelijk de bedoeling om veranderingen bij te houden doordat elke tegel vervangen kan worden, maar al vrij snel heeft men besloten dit niet te doen omdat de veranderingen te snel gingen om bij te houden. Stel je dus maar eens voor dat je door een compleet ronde kamer loopt met een wereldkaart uit 1935. Heel Afrika zie je nog in de coloniale tijd, Indonesie hoort nog bij Nederland, etc.

Na het mapparium ben ik kort teruggegaan naar het hostel, omdat het ook maar 1 blokje om was. Vanuit het hostel ben ik toen weer vertrokken en heb ik de metro gepakt richting South Station om van daar uit de harbor walk te lopen, een pad wat vrijwel compleet de waterkant langs de stad volgt. Ik heb dit pad noordelijks gelopen tot het New England Aquarium, waar ik twijfelde of ik er naar binnen zou gaan, ook boden ze daar Whale Watching tours aan voor 40 dollar. Ik heb het beide niet gedaan, de tour was ik die dag sowieso al te laat voor, het aquarium heb ik niet gedaan, mede omdat ik niet nog een keer een fiasco als het museum of science wilde hebben. (in combinatie met de gedachte dat ik altijd in nederland naar het dolfinarium kan :p). Maar het bleef toch een dag van twijfel, want ik ben uiteidelijk nog met de metro terug gegaan naar South Station om langs de Fan Pier te lopen, ook een kort pad langs de haven, maar dan in South Boston net over de brug met het centrum. Ook gaan vanuit hier boottochten naar Little Brewster Island, een klein eilandje met de oudste vuurtoren van de VS, maar deze tochten gingen pas de dag erna, waardoor ook dat niet doorging

Uiteindelijk ben ik die avond nog naar het Skywalk Observatory gegaan in het Prudential Center (een groot winkelcentrum) omdat voor zonsondergang de lucht wat leek op te klaren. Hierna ben ik bij Legal Sea Foods gaan eten en heb ik heerlijke Clam Chowder, een lekker gerecht met zalm, gebakken spinazie en iets van pasta, en als toetje een Boston Cream Pie gehad.
Daarna in het hostel nog een uurtje of twee zitten ouwehoeren met twee kamergenoten over vanalles en nog wat.

Dan vrijdag, vanwege een tip van een van mijn kamergenoten ben ik de dag vroeg begonnen met een metro ritje richting South Boston om naar de John F. Kennedy Presidential Library & Museum te gaan. JFK is namelijk in Brookline, MA geboren, wat zo ongeveer tegen de Back Bay (buurt waar het hostel is en ook Fenway Park) van Boston aan ligt.
Dit museum is ongelooflijk interessant en indrukwekkend, en dan ben ik niet eens een Amerikaan, maar ik hoef jullie ook niet te vertellen dat JFK een ongelooflijke indruk heeft achtergelaten op de gehele wereld, en dan heb ik het niet alleen over zijn dood.

Overigens ging tijdens mijn bezoek aan het JFK museum nog het brand alarm af, maar ik stond zelf net in een ruimte die over de inbreng van JFK in de Cuban Missile Crisis ging, dus ik dacht in eerste instantie dat het erbij hoorde (er was immers ook een bioscoopje met een documentaire daarover van 15 minuten), totdat een mevrouw van het museum mij kwam halen en naar buiten stuurde. :)

‘s Middags ben ik weer kort teruggegaan naar het hostel, en ben ik van daaruit te voet vertrokken richting Cambridge om MIT (Massachusetts Institute of Technology) en Harvard University te bezichten. Twee prestigieuze amerikaanse scholen, waaraan Boston veel van zijn geschiedenis aan te denken heeft. Overigens ligt Cambridge aan de andere kant van de Charles River en is officieel geen onderdeel van Boston.
In het kort kan ik hier over zeggen dat die amerikanen wel weten hoe ze mooie scholen kunnen bouwen, ze zijn zeker het bezichtigen waard, terwijl ik amerikanen niet zo gauw richting nederland zie komen om onze universiteiten te bezichtingen :)

Dat was het wel zo ongeveer. Misschien dat ik vanavond nog even de tijd neem om wat foto’s te uploaden, nu ga ik eerst wat eten.