Boston – Dag 4 & 5

Het is even geleden dat ik iets gepost heb omdat ik het nog druk had met bezichtigen in Boston. En als ik dan terug was bij het hostel had ik meestal geen zin meer omdat ik vrij moe was. Inmiddels heb ik er alweer een busreis opzitten naar New York, waar ik nu in een hostel zit met voor zover ik nu kan zien een fatsoenlijke internet verbinding (joepie!).
Mijn eerste indruk zover van New York is dat het echt een heel groot verschil is met Boston. Qua structuur heeft Boston sowieso al meer weg van een europese stad dan New York met haar logische structuur van rechte ‘avenues’ en ‘streets’. Maar meer over New York later, ik heb nog het een en ander te vertellen van Boston!

Eerst donderdag de 9e van september, de vierde dag dat ik in Boston was. Ik ben die dag rustig aan begonnen (ik vertrok pas om 11:00) met een bezoekje aan de Mary Baker Eddy Library vanwege een tip van een vrouw in het hostel. Ze hebben daar namelijk een zogenaamd ‘mapparium’. Wat in feite een globe is, maar dan vanuit de binnenkant gezien. Het is namelijk een kamer waar je doorheen kunt lopen, en van boven tot onder en van links naar rechts de aarde ziet. Deze binnenste buiten gekeerde globe is in 1934-35 gebouwd en het was oorspronkelijk de bedoeling om veranderingen bij te houden doordat elke tegel vervangen kan worden, maar al vrij snel heeft men besloten dit niet te doen omdat de veranderingen te snel gingen om bij te houden. Stel je dus maar eens voor dat je door een compleet ronde kamer loopt met een wereldkaart uit 1935. Heel Afrika zie je nog in de coloniale tijd, Indonesie hoort nog bij Nederland, etc.

Na het mapparium ben ik kort teruggegaan naar het hostel, omdat het ook maar 1 blokje om was. Vanuit het hostel ben ik toen weer vertrokken en heb ik de metro gepakt richting South Station om van daar uit de harbor walk te lopen, een pad wat vrijwel compleet de waterkant langs de stad volgt. Ik heb dit pad noordelijks gelopen tot het New England Aquarium, waar ik twijfelde of ik er naar binnen zou gaan, ook boden ze daar Whale Watching tours aan voor 40 dollar. Ik heb het beide niet gedaan, de tour was ik die dag sowieso al te laat voor, het aquarium heb ik niet gedaan, mede omdat ik niet nog een keer een fiasco als het museum of science wilde hebben. (in combinatie met de gedachte dat ik altijd in nederland naar het dolfinarium kan :p). Maar het bleef toch een dag van twijfel, want ik ben uiteidelijk nog met de metro terug gegaan naar South Station om langs de Fan Pier te lopen, ook een kort pad langs de haven, maar dan in South Boston net over de brug met het centrum. Ook gaan vanuit hier boottochten naar Little Brewster Island, een klein eilandje met de oudste vuurtoren van de VS, maar deze tochten gingen pas de dag erna, waardoor ook dat niet doorging

Uiteindelijk ben ik die avond nog naar het Skywalk Observatory gegaan in het Prudential Center (een groot winkelcentrum) omdat voor zonsondergang de lucht wat leek op te klaren. Hierna ben ik bij Legal Sea Foods gaan eten en heb ik heerlijke Clam Chowder, een lekker gerecht met zalm, gebakken spinazie en iets van pasta, en als toetje een Boston Cream Pie gehad.
Daarna in het hostel nog een uurtje of twee zitten ouwehoeren met twee kamergenoten over vanalles en nog wat.

Dan vrijdag, vanwege een tip van een van mijn kamergenoten ben ik de dag vroeg begonnen met een metro ritje richting South Boston om naar de John F. Kennedy Presidential Library & Museum te gaan. JFK is namelijk in Brookline, MA geboren, wat zo ongeveer tegen de Back Bay (buurt waar het hostel is en ook Fenway Park) van Boston aan ligt.
Dit museum is ongelooflijk interessant en indrukwekkend, en dan ben ik niet eens een Amerikaan, maar ik hoef jullie ook niet te vertellen dat JFK een ongelooflijke indruk heeft achtergelaten op de gehele wereld, en dan heb ik het niet alleen over zijn dood.

Overigens ging tijdens mijn bezoek aan het JFK museum nog het brand alarm af, maar ik stond zelf net in een ruimte die over de inbreng van JFK in de Cuban Missile Crisis ging, dus ik dacht in eerste instantie dat het erbij hoorde (er was immers ook een bioscoopje met een documentaire daarover van 15 minuten), totdat een mevrouw van het museum mij kwam halen en naar buiten stuurde. :)

‘s Middags ben ik weer kort teruggegaan naar het hostel, en ben ik van daaruit te voet vertrokken richting Cambridge om MIT (Massachusetts Institute of Technology) en Harvard University te bezichten. Twee prestigieuze amerikaanse scholen, waaraan Boston veel van zijn geschiedenis aan te denken heeft. Overigens ligt Cambridge aan de andere kant van de Charles River en is officieel geen onderdeel van Boston.
In het kort kan ik hier over zeggen dat die amerikanen wel weten hoe ze mooie scholen kunnen bouwen, ze zijn zeker het bezichtigen waard, terwijl ik amerikanen niet zo gauw richting nederland zie komen om onze universiteiten te bezichtingen :)

Dat was het wel zo ongeveer. Misschien dat ik vanavond nog even de tijd neem om wat foto’s te uploaden, nu ga ik eerst wat eten.

Leave a Reply