Boston – Dag 3

Nadat de dag gisteren met harde regen en onweer begon, klaarde het rond een uur of 9 op en was het de rest van de dag weer droog en zonnig en niet te vergeten benauwd.

Als eerste heb ik de metro gepakt richting Fenway Park, om eens rond te kijken voordat er vanalles te doen is voor de wedstrijd. Er was dus ook echt niets te doen, dus ik heb een paar foto’s gemaakt en ben weer richting de metro gelopen om naar het Museum of Science te gaan.

Het Museum of Science is een museum waar ze met praktische voorbeelden en het zelf doen verschillende wetenschappelijke dingen proberen uit te leggen aan de bezoekers. Hoewel er wel wat interessante dingen te zien zijn, moet ik eerlijk toegeven dat het mij de 21$ achteraf niet waard was. Misschien omdat ik nog zo brak was van het lopen dat ik er ook niet echt voor open stond, maar het lijkt mij ook meer iets voor ouders met kinderen, hoewel verschillende mensen aanraden voor bezoekers om er naar toe te gaan. Zelfs op het foldertje van het Hostel staat het vermeld. Er was in ieder geval nog een mooie tentoonstelling van werken van M.C. Escher (nederlander!) en een interessante show met veel bliksems. Maar verder is het voor een nederlander denk ik beter om naar een dergelijk museum te gaan in Nederland.

Zoals sommige gisteren al gelezen hebben, was het gisteren ook ‘game day’. De Red Sox moesten spelen tegen de Tampa Bay Rays. De wedstrijd de dag ervoor hadden ze al verloren met 14-5 (in honkbal spelen ze drie dagen achter elkaar tegen hetzelfde team). Deze wedstrijd was in ieder geval wel een mooie voor de Red Sox, ze stonden na het eerste gedeelte van de tweede inning al met 4-0 achter. Maar toen begon het pas! Toen de red sox in de tweede inning aan slag kwamen, maakte ze al twee punten goed, en in de derde inning hielden ze de Rays van score, en kwamen ze zelf langszij tot 4-4. In de vierde inning kwamen de Rays weer een punt voor, maar vanaf de vijfde inning kwamen de Red Sox op dreef en maakte ze er 5-11 van. Mooie pot zeg ik je!

De hele sfeer er om heen is ook prachtig, constant van die mannen die langs komen gelopen met (diet) coke, water, limonade, hot dogs, popcorn, peanuts, dus er hangen ook constant verschillende geuren rond van eten. En dan de muziek die constant ingestart wordt en de hele interactie met het publiek. Camera’s die tussen de innings door dansende mensen filmen voor op het grote scherm. Het toppunt was nog tussen de 7e en 8e inning (denk ik) dat ze Sweet Caroline van Neil Diamond instartte. Zo ongeveer het hele stadion zong mee, erg mooi.

Ik zie nu door het raam dat het weer ook vandaag weer goed is, dus ik ga waarschijnlijk een mooie uitzicht van de stad opzoeken. Wat ik verder ga doen vandaag kunnen jullie morgen weer lezen.
En ik ben weer vergeten het sd kaartje uit mn camera te halen dus die ligt nog op mijn kamer, dus die foto’s moeten maar weer wachten, sorry :)

Comments are closed.