Road trip!

Het is zo lang geleden dat ik iets gepost heb. Het is gewoon een vicieuze cirkel geworden. Ik zocht het gewoon niet meer bij te houden omdat ik zo ver achter lig. Nu vond ik het tijd worden om dan maar in het kort te vertellen wat ik allemaal gedaan heb voor zover ik het me nu voor de geest kan halen.

Na Philadelphia ben ik voor nog 2 dagen terug gegaan naar New York, daar was namelijk zoveel te zien dat de 3 dagen de eerste keer niet genoeg waren. Deze 2 dagen heb ik een boottocht gedaan rond Manhatten na zonsondergang, erg vet om te zien kan ik je zeggen, helaas wat lastig foto’s maken in het donker, hopelijk zitten er wat goede tussen. Ook heb ik verschillende gebouwen bezichtigd zoals Grand Central Station en het gebouw van de Verenigde Naties. Dit laatste was vrijwel hermetisch afgesloten omdat er wat belangrijks te doen was. (President Obama was in NY en jullie hebben vast ook wel gelezen over die speech van de president van Iran)

Na New York was Washington DC aan de beurt. Ik kwam hier ‘s middags met de bus aan, en ik had een kaartje om naar boven te gaan in het Washington Monument (die grote witte obelisk) diezelfde dag om 16:30. Verder ben ik in DC naar de gebruikelijke bezichtingen geweest zoals 1600 Pennsylvania Avenue (mogen jullie raden wie daar woont), het Capitool, Lincoln Memorial, WW2 Memorial, Jefferson Memorial en het FDR memorial (Franklin D. Roosevelt, president voor en tijdens WW2).

Daarnaast ben ik naar het International Spy Museum geweest, wat heel erg cool was (ze hebben echte spy gadgets!). En het US Holocaust Memorial & Museum, wat zeer indrukwekkend was op een uiteraard droevige, serieuze manier.

Na DC ben ik met mijn huurauto verder gegaan. De bedoeling was om kampeerspullen te kopen en een aantal keer in verschillende nationale parken te kamperen. Ik heb uiteindelijk 3 dagen gekampeerd in Shenandoah NP, maar het was meteen 3 dagen klote weer en mijn tent van $30 bleek niet waterdicht. Hoewel het een mooi park is, heb ik na die 3 nachten maar besloten verder te rijden en de rest van de reis niet meer te kamperen. Ik heb wel nog de complete Skyline Drive afgereden en de Blue Ridge Parkway tot Roanoke.

Hierna heb ik 2 nachten doorgebracht in Nashville, waar ik naar het Country Music Hall of Fame & Museum ben geweest. Ik ben zeker geen fan van country maar ook Johnny Cash en Elvis Presley maken deel uit van deze hall of fame. Daarnaast was er ook een tour naar Studio B van het RCA label, waar Elvis het meerendeel van zijn muziek heeft opgenomen.
Een ander verplicht nummer van Nashville is een gedeelte van Broadway waar een hele hoop bars zijn met live muziek, uiteraard vooral country/rockabilly, maar toch erg mooi.

Na Nashville was New Orleans aan de beurt, waar ik 3 nachten ben geweest. Het hostel hier was een beetje een zooitje maar het was wel zeer gezellig. Hier heb ik dan ook vooral met wat Australiers en Nieuw Zeelanders gedronken en geouwehoerd. Over dag ben ik ook met hen naar het French Quarter geweest en hebben we een boottour gedaan door een moeras net buiten de stad. De laatste avond zijn we nog naar wat bars geweest aan Bourbon Street, wat totaal geen succes was. Het grootste gedeelte is striptenten en de gewone bars die er zijn hebben vooral heel erg slechte muziek (bneetje als 538 maar dan NOG slechter, dus dan weten jullie het wel).

Na New Orleans ben ik naar Memphis gegaan voor 2 nachten. Hier was het weer eens tijd om de was te doen, waardoor ik de ene dag dat ik hier was maar weinig tijd had om de toerist uit te hangen. Ik ben ‘s middags wel nog naar de Sun studio geweest. Dit was de eerste studio van Sun Records, waar Elvis ontdekt is en zijn eerste nummers heeft opgenomen. Maar ook Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison hebben hier muziek opgenomen.
Hierna ben ik wat gaan eten op Beale Street, de bekendste straat van Memphis, vergelijkbaar met Broadway van Nashville, alleen is de muziek hier Blues in plaats van Country. Hier heb ik een tijdje rond gelopen en zitten kijken naar de live muziek die er gewoon buiten de bewonderen was.

De dag erna zou ik naar St. Louis rijden, maar zoals jullie misschien wel kunnen raden mist er nog iets in mijn bezoek aan Memphis. Graceland kan natuurlijk niet ontbreken, ook al ben ik geen groot elvis fan. Er is genoeg te vertellen over Graceland, maar ik denk dat ik beter de foto’s het werk kan laten doen.

In St. Lous, waar ik wederom 2 nachten zou verblijven, heb ik eigenlijk alleen wat door de stad gelopen overdag. Daarbij mag een bezoekje aan de Gateway Arch niet ontbreken. Dit is een grote roestvrij stalen boog die symbool staat voor de uitbreiding van de VS naar het westen. St. Louis was de stad van waaruit vele expedities richting het westen zijn gegaan, vandaar dat dit monument in St. Louis te vinden is. In de boog zelf is het mogelijk om omhoog te gaan in kleine capsules waar je met 5 man in ‘gepropt’ wordt. Als je claustrofobisch bent raadt ik het zeer af dit te doen.
‘s Avonds stond een live concert van Chuck Berry op de planning, hier had ik toevallig nog kaartjes voor kunnen regelen, en het was ook puur toeval dat dit plaatsvondt op de precieze dag dat ik in St. Louis zou zijn.
Hierbij moet gezegd worden dat de beste man al in de 70 is en het lijkt allemaal niet meer van een leien dakje te gaan, maar toch was het een leuk concert en het is natuurlijk al geweldig om deze legende een keer live te hebben zien spelen in notabene zijn eigen thuisbasis St. Louis.

Tot zover mijn tijd van Washington DC tot Chicago. Op dit moment ben ik dus in Chicago, ik ga proberen het weer wat meer dagelijks of in ieder geval elke paar dagen bij te houden, maar garanties geef ik niet :)

Ik wilde eigenlijk ook mijn foto’s voortaan alleen op facebook uploaden, maar die zijn alleen te bekijken voor mensen die zelf een facebook account hebben, dus dat is een beetje lullig voor de mensen die geen facebook gebruiken. Dus ik moet even kijken wat ik doe met mijn foto’s.

Leave a Reply